Stephanie helping to light up new building

New artist in residency Stephanie Simpson (left) shows Quorum's events and sustainability manager Laura Barber film footage which will be projected onto the atrium walls of The Lightbox.
New artist in residency Stephanie Simpson (left) shows Quorum's events and sustainability manager Laura Barber film footage which will be projected onto the atrium walls of The Lightbox.
0
Have your say

An artist is helping to light up a business park.

Quorum Business Park, in Longbenton, has selected Stephanie Simpson as its new artist in residence for its newest building, The Lightbox.

After launching a competition to find creative talent, the business park chose playful film footage by Northumbria University visual communications student Stephanie to reflect the colourful new building at the front of the park.

Spotted at Northumbria’s annual end of year degree shows REVEAL, Stephanie impressed the judges to win £1,000 and the opportunity to install an exhibition of her final year work in the entrance to The Lightbox and will remain for the next year.

Stephanie said: “It was a wonderful surprise to win this opportunity with Quorum’s new building, The Lightbox.

“Aside from the recognition, the exposure it has brought my work on Quorum’s website and social media channels in terms of reaching a new audience in this exciting building is invaluable for an art graduate.

“I hope staff and visitors enjoy the film footage I have created throughout my degree, giving them a moment of reflection and creativity in their busy working days.”

Laura Barber, events and sustainability manager at Quorum Business Park, said: “We do a lot of work with regional partners at Quorum but this is the first year we’ve appointed an artist in residency to one of our buildings.

“It’s a great way of supporting the thriving arts community in the North and celebrating the unique and creative image of our new building, The Lightbox.”

The Lightbox is a contemporary building recently launched on Quorum Business Park after developers recognised a market need for greater flexibility with office space amongst the region’s businesses.